Maak kennis met Andy | Event Medewerker

Andy, 21 jaar, is eerste medewerker in de horeca en evenementen bij DeFabrique. In dit interview vertelt hij over zijn favoriete collega's, zijn meest memorabele momenten, en waarom elke dag op zijn werk anders is. Lees verder en ontdek wat Andy zo bijzonder vindt in zijn rol bij DeFabrique.

‘Mijn naam is Andy, ik ben 21 jaar en ik werk als eerste medewerker op de vloer in de horeca en de evenementen.’

Wie is je favoriete collega?

‘Mijn favoriete collega is Jasper, die werkt hier al een tijdje samen met mij. En ook Liv, Liv is mijn vriendin. Maar ik moet natuurlijk ook wel voor een jongen kiezen, dus als jongens vriend is toch Jasper mijn favoriete collega.’

Wat doe je om bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen?

‘Wat ik altijd doe is ervoor zorgen dat ik het probleem zover mogelijk kan oplossen. Niet dat zij met een nee zitten. Dan ga ik zo veel mogelijk lijntjes af om ervoor te zorgen dat zij geholpen worden en een fijne dag hebben.’ 

Wat is je favoriete herinnering bij DeFabrique?

‘Mijn favoriete herinnering is toch wel het personeelsfeest. Ik denk dat de meesten dat onder mij wel hebben, omdat dat gewoon echt het vetste is. Dan sta je zelf niet in de horeca, maar kan je zelf feesten met je collega’s. Dat is eigenlijk het leukste wat er is. De feesten hier zijn echt heel gaaf, ze pakken echt goed uit. De meeste die mij is bijgebleven is de laatste toch wel. Dat was hier in DeFabrique zelf. Soms wordt het namelijk gedaan op andere locaties. Het was gewoon zo vet gemaakt, je stond zelf in de shine als een acteur. Echt een hele vette sfeer was het.’

Hoe ben je bij DeFabrique terechtgekomen?

‘Ik ben hier gaan werken doordat ik eerst stage liep hier. Na mijn stage ben ik omgetoverd tot medewerker en zo doorgegroeid tot eerste medewerker.’

Wat houdt jouw werk leuk?

‘Wat mijn werk leuk houdt is dat het elke dag anders is. Je komt op werk aan en je weet niet wat er gaat gebeuren. Je hebt nooit dat elke dag hetzelfde is. Er zit elke keer wel een verschil in, ook al is het hetzelfde evenement een jaar later, is het toch weer iets anders. Waardoor je elke keer moet wennen en het nooit hetzelfde is en dat houdt het leuk.’

Welke superkracht zou je willen hebben op werk?

‘Ik zou heel graag willen kunnen teleporteren. Ik denk dat heel veel mensen dat hier hebben, want je loopt hier heel veel. Het is een vrij grote locatie. En je moet soms met hele zware sappen heen en weer lopen en als ik dan zou kunnen teleporteren zou dat ideaal zijn.’

Wat is het vetste evenement waarvoor je hebt gewerkt?

‘Het vetste evenement is Soenda. Daar stond ik zelf als barhoofd en kreeg ik gewoon de taak om de hele bar te onderhouden met personeel. Het was best een groot festival met een verantwoordelijke taak maar het was ook echt heel gaaf en het zal me voor altijd bijblijven.’ 

Op welke kwaliteit van een collega ben je stiekem een beetje jaloers?

‘Ik ben jaloers op de kwaliteiten van Robin, want hij is een vrij ervaren collega die heel rustig is. Als er stress ontstaat ga ik altijd snel handelen terwijl hij altijd kalm blijft. Dat zou ik wel graag willen leren van hem.’

Heb je nog tips voor sollicitanten?

‘Ik zeg altijd: je moet gewoon jezelf zijn en dan komt het vanzelf wel goed.’

Wil je nog iets met ons delen?

‘Wat ik hier heel chill vind is dat je met nulurencontract werkt, dus ik kan mijn eigen week bepalen. Zelfs een week of twee weken van tevoren kan ik mijn uren invullen en er zijn ook genoeg shifts, waardoor je niet vastzit aan een baas die jou random inplant. Dat vind ik echt ideaal hier.’