Maak kennis met Jacqueline | Accountmanager

Ontmoet Jacqueline, een enthousiaste accountmanager bij DeFabrique, 31 jaar oud. Met haar passie voor ontzorgen en creativiteit maakt ze elk evenement tot een onvergetelijke ervaring. Benieuwd naar haar verhaal en wat haar werk bij DeFabrique zo bijzonder maakt? Lees snel verder!

‘Ik ben Jacqueline, accountmanager bij DeFabrique en ik ben inmiddels 31 jaar oud.’

Wie is je favoriete collega?

‘Oh, dat is een lastige, want heel eerlijk gezegd vind ik al mijn collega’s leuk. Maar mijn favoriete collega is denk ik ook toch wel Renate. Want op vrijdagmiddag zijn we altijd met zijn tweeën. Dat is toch altijd wel het meest dolle uurtje van de week.’

Wat doe je om bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen?

‘Wat ik daarvoor doe is mijn werk haha. Nee, het is een stukje DNA denk ik. Ik houd van ontzorgen, ik houd van meedenken, helpen. Net even het creatieve proces er nog wat meer in verwerken. Dat is eigenlijk iets wat ik dagelijks doe om hier de evenementen nog mooier te maken.’

Wat is je favoriete herinnering bij DeFabrique?

‘Dat is het personeelsfeest van afgelopen jaar. Waar ik natuurlijk een aandeel mocht hebben in de organisatie, maar waarvan ik ook echt op de avond zelf heb kunnen genieten van een super leuke avond met al mijn collega’s.’

Hoe ben je bij DeFabrique terechtgekomen?

‘Eigenlijk doordat ik Martin kende en ik met hem in contact kwam. We hebben een goed gesprek gehad. Toen heb ik zowel bij de Kartfabrique als DeFabrique een week meegelopen om te kijken wat mij het meeste aanspreekt. Na aanleiding daarvan vond ik het heel erg leuk om bij DeFabrique aan de gang te gaan, omdat ik leisure en eventmanager heb gestudeerd. Vanuit daar dacht ik de leisure kant, die ken ik een beetje, laat ik nu de evenementen kant een keer uitproberen.’ 

Wat houdt jouw werk leuk?

‘Wat mijn werk leuk houdt is vooral de afwisseling tussen de verschillende typen opdrachtgevers, maar ook verschillende evenementen. Dus van beurzen, congressen tot feesten waarvan ik feesten toch wel het allerleukste vind eigenlijk. Geen dag is hetzelfde en geen opdrachtgever is hetzelfde dus dat maakt gewoon dat je elke dag weer met een ander gevoel aan tafel kan zitten.’

Welke superkracht zou je willen hebben op werk?

‘Ik zou wel graag de superkracht concentratie willen hebben haha. Ik ga heel erg goed op chaotische dingen en veel dingen tegelijk. Maar ik heb dus niet altijd focus. Ik heb ook gerust 36 tabbladen op mijn computer open staan en heb om mij heen al mijn spullen verzameld die ik nodig heb. Soms zou een beetje focus wel kunnen helpen. Ik weet niet of het een superkracht is, maar voor mij zou dat het wel zijn.’

Wat is het vetste evenement waarvoor je hebt gewerkt?

‘By far het vetste evenement gaat komende zaterdag plaatsvinden. Dat is namelijk KLM Catering. Daar hebben wij echt de vrijheid gekregen om van A tot Z een concept uit te werken. Ik ben van mening dat het een heel mooi verhaal wordt waarin bezoekers van A tot Z een kloppend plaatje te zien krijgen. Daar word ik echt heel erg blij van. Daarnaast heb ik vorig jaar bij Van Lanschot Kempen het personeelsfeest mogen organiseren. Mijn vriend werkt daar dus dat was op die manier weer heel bijzonder. En ik heb afgelopen jaar op de vloer meegelopen met de eventmanager tijdens NOC NSF Sportgala. Dat is er denk ik ook wel eentje die me altijd bij zal blijven.’

Op welke kwaliteit van een collega ben je stiekem een beetje jaloers?

‘Als ik kijk naar mijn collega’s van event productie, die altijd structuur hebben, alles heel netjes uitwerken. Dat zou ik wel willen ja. Maar dat hebben ze allemaal, dus als ze allemaal een klein beetje aan mij zouden geven dan komt dat goed.’

Wie is je favoriete collega?

‘Geen tips, maar misschien wel iets dat ik zou willen vertellen. Je werkt hier met allemaal vrij jonge mensen. Het is allemaal heel gezellig en je bent dagelijks bezig met een leuk onderwerp. Sommige mensen vinden een ander onderwerp ook leuk maar ik zeg altijd wel, wij doen iets waar mensen echt heel blij van worden. Wat ook wel vaak een uniek moment is in het jaar dat niet dagelijks voorkomt. Dat maakt gewoon het werk hier automatisch een leuke branche met gezellige mensen, er is een goede sfeer. Er wordt hard gewerkt maar er is ook ruimte voor een dolletje. Ik denk dat die combinatie goud waard is.’