De creatieve wereld van Bouke en JAN Verhuur: wat gebeurt daar allemaal in die enorme loodsen?

Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat ergens in een loods bij JAN Verhuur. En wat dan extra indrukwekkend is, is dat Business Unit Manager Bouke Visser (bijna) alles weet te vinden in die enorme loodsen. Maar wat is nou het gekste wat er in die loodsen staat? En wat gebeurt er eigenlijk allemaal achter de grote deuren op de Westkanaaldijk? Bouke vertelt jullie er graag meer over.

Muziek maken voor Guus Meeuwis, shorttrackschaatser en de gele trui bij de Tour d’Utrecht

Ongeveer 16 jaar lang heeft Bouke een muziekstudio gehad, waar hij meer dan 250 albums heeft gemaakt. Hij heeft veel in bands gespeeld, voice-overs opgenomen en muziek voor commercials gemaakt. Ook heeft hij muziek geproduceerd voor veel alternatieve, rock- en metalbands, maar ook voor Nederlandse legendes als Guus Meeuwis. 

Naast een verfijnde muziekliefhebber en -kenner is Bouke ook een echte sporter. 's Winters is hij te vinden op het ijs, omdat hij vroeger shorttrackschaatser is geweest. In de zomer kun je hem vinden op de fiets. Tenminste, als je je best doet. Want het verhaal gaat dat Bouke zó snel fietst, dat je hem mist als je een keer te veel knippert 🚴

Van de ene creatieve uitdaging naar de volgende

Maar hoe komt Bouke vanuit de muziek- en sportwereld dan terecht bij JAN Verhuur? Eigenlijk heel simpel, vertelt Bouke: “Twee jaar geleden zat ik met mijn vrouw op een terras en toen kwam ze met deze vacature. Het ondernemende element maar vooral het creatieve gedeelte in de vacature spraken mij erg aan. Ik weet veel van creatieve processen, dat is het raakvlak met mijn oude werk. Toen dacht ik: dit spreekt me wel aan.” 

Aan creativiteit dus geen gebrek bij Bouke. En dat is voor hem ook de essentie van JAN Verhuur. Want in de basis verhuren ze rekwisieten en props, maar eigenlijk doen ze veel meer dan dat. De collega’s van JAN Verhuur zijn echte sfeermakers. Opdrachtgevers geven aan in welk thema of welke sfeer ze graag iets willen hebben en de collega’s van JAN Verhuur zetten het neer. En er zijn maar weinig andere bedrijven die dat zo goed kunnen als JAN Verhuur.

Doodskist verkopen aan Arjen Lubach

Bij JAN Verhuur hebben ze voor elk thema of elke sfeer genoeg spullen om neer te zetten. Je kunt het dus zo gek niet bedenken en ze hebben het. Zo vertelt Bouke: “Ik doe elke ochtend met mijn twee kinderen een spelletje: zij mogen een object verzinnen en ik kijk of ik het in onze loodsen kan vinden. Het gebeurt bijna nooit dat we het niet hebben.”

Wat dan het raarste is wat ze hebben staan? Bouke vindt de toiletpot altijd maar raar. Maar ook de doodskisten die ze hebben staan in de loods blijft een gek gezicht, maar deze worden wel vaak verhuurd. Zo werd er laatst een doodskist gebruikt in de Avondshow met Arjen Lubach. En elke week groeit hun collectie met props en rekwisieten, want Jan komt vaak nog met unieke spullen die hij overal ter wereld heeft gevonden. 

JAN Verhuur binnen DeFabrique Holding

Het team van JAN Verhuur is elke dag druk met verschillende orders, van grote TV-producties tot beurzen, van tv-opnames bij de NOS tot de aankleding van enorme ruimtes in de AFAS. Maar waar het team ook heel druk mee is, is het helpen van alle andere bedrijven binnen DeFabrique Holding. Bouke vertelt: “Ik zie het als een taak van ons om service te verlenen aan alle andere bedrijven binnen DeFabrique Holding. Bij Parque West zijn we bezig, voor DUS Utrecht leveren we dingen aan voor Zinderende Zomerkade en we hebben zelfs naar Wunderland Kalkar de eerste dingen gebracht om daar een vliegtuigsetting te bouwen.”

Ook bij Vliegveld Twenthe is het team van JAN Verhuur regelmatig te vinden. Zo hebben ze props en rekwisieten geleverd voor de enorme theaterproducties Hanna van Hendrik en De Vergeten Twentse Lente. Bouke vertelt: “We helpen hiermee om Vliegveld Twenthe te laten excelleren. We hebben twee trailers vol met spullen daar geleverd en je verbaast je hoe het wegvalt in zo'n enorme ruimte zoals bij Vliegveld Twenthe. Het is echt hartstikke mooi.”

Aan gezelligheid geen gebrek bij JAN Verhuur

Bij het team van JAN Verhuur staat gezelligheid voorop. Met zijn achten zijn ze enorm hecht en er hangt een hele fijne sfeer. Ook is het hele team enorm creatief. Dat is dan ook Bouke zijn visie voor de toekomst van JAN Verhuur: iedereen nog creatiever bezig laten zijn, de kwaliteit van de materialen omhoog halen en de service nog beter maken.

Maar bovenal houden ze bij JAN Verhuur van gezelligheid. Bij deze nodigt Bouke iedereen uit om een keer een koud biertje te komen drinken bij JAN Verhuur om 17:00 uur op vrijdagmiddag. Daar zeggen wij geen nee tegen, tot snel! 🍻