De zon schijnt, de lucht is blauw..

... de collega’s van DeFabrique Holding laten hun linkerhanden thuis en steken hun rechterhand uit de mouw! 💪

Om 9 uur ‘s ochtends staat er een leuke mengelmoes aan collega’s te trappelen om aan het werk te gaan bij lokale Kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek. Na een warm onthaal met koffie, thee en gezelligheid, genieten onze collega’s van het warme onthaal van moeder aarde: de stralende zon ☀️. Een stuk makkelijker om een gleuf voor nieuwe bekabeling te graven zonder sneeuw.

Voor elk wat vrijwilligerswerk
Voor iedere harde werker zat er wel een klusje bij. Van afbreken van een oud geitentoestel (lees: gratis smash room-ervaring) tot vredig tuinieren en van fanatiek terras-schrobben tot schilderen van eendenhuisjes: we kwakten er enthousiast wat verf tegenaan! Uiteraard kregen ook de geitjes weer een fijne, nieuwe plek om te spelen. Als dank mocht er dan ook met de babygeitjes geknuffeld worden.

Eitje voor een karweitje 🍽️

Natuurlijk werden onze hardwerkende vrijwilligers beloond met een goed verzorgde lunch. Ieders limited edition DeFabrique Holding-totebag was gevuld met lekkere broodjes, fruit, candybars en uiteraard een lokaal Schulpsapje. Barry kwam rond lunchtijd langs om live vegetarische pita’s Karma Kebab voor onze collega’s en de vrijwilligers van de kinderboerderij te maken. Om je vingers bij af te likken… als ze niet onder de modder en verf zaten. Een heerlijk zonnetje, leuk gezelschap en overheerlijk, vers eten: een echt bijkom-momentje.

Met een goed gevoel naar huis
Zowel de vrijwilligers van Kinderboerderij Otterspoor als de collega’s van DeFabrique Holding kijken terug op een fijne dag. Jasmijn, Online Marketeer bij DeFabrique Holding, zegt met een stralende lach: “We zijn met goede dingen bezig en het zonnetje schijnt. Echt heel leuk.” We zijn trots op onze ijverige collega’s die zich op hun vrije dag in wilden zetten via NL Doet.

Door alle actieve ambacht zijn alle klussen een uur eerder dan gepland geklaard en de vrijwilligers van Otterspoor uitten hun dankbaarheid. En een dag vol zon, grapjes, vrolijkheid, hard werken én gezelligheid met de vrijwilligers heeft onze collega’s een mooie, blijvende herinnering meegegeven.

Benieuwd naar de foto's? Die bekijk je hier!