DeFabrique Evenementenlocatie gaat voor goud! 🥇

In de vorm van een Gouden Green Key-certificaat! Voor de zevende keer op rij ontvangt DeFabrique dit jaar het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de reactie- en evenementensector. Dit gouden certificaat toont aan dat DeFabrique een stap verder gaat dan de standaard wet- en regelgeving en dat het bedrijf een voorloper is op het gebied van duurzaamheid, zonder in te leveren op kwaliteit en comfort voor de gasten.

Lokaal samenwerken voor een betere toekomst

DeFabrique is natuurlijk een herbestemde locatie waar veel wordt gedaan aan circulair ondernemen (Spotje Erop, we bedoelen maar 😉). Maar DeFabrique investeert bijvoorbeeld ook in zonne-energie met 334 zonnepanelen voor energieneutrale evenementen. 

We investeren vooral in duurzame, lokale samenwerkingen. Zo werkt DeFabrique samen met de vaste pendelvervoer leverancier Smoortax, die zich inzet voor duurzaamheid door gebruik te maken van twee elektrische bussen voor het vervoer. We werken samen met de Utrechtse makers van Roze Bunker, die een alternatief bieden voor de bekende zoete frisdranken. Op een steenworp afstand van DeFabrique ligt de perenboomgaard en sappenperserij van de familie Schulp uit Breukelen. Ook deze lokale samenwerking zorgt voor (h)eerlijke producten, die de footprint van de mens verkleinen. En in samenwerking met De Clique wordt de (koffie)afvalstroom van DeFabrique verminderd: van ons koffiedik worden oesterzwambitterballen gemaakt! 

Sinds kort hebben we een nieuwe samenwerking met The Food Line-Up. DeFabrique en The Food Line-up brengen samen het ambacht terug. Samen hebben ze ‘De Werkplaats’ ontwikkeld, die een podium zal bieden aan ondernemers uit omgeving Utrecht en waar geëxperimenteerd kan worden. Op een aantrekkelijke manier worden mensen verleid met heel lekker eten gemaakt door vakmensen. The Food Line-up is als eerste cateraar van Europa B Corp gecertificeerd. B Corp is een keurmerk voor erkenning van je positieve, inclusieve en duurzame impact op mens en milieu als bedrijf. Extra lekker is ook nog eens dat het grootste gedeelte van het assortiment plantaardig is, dat vlees en vis van duurzame oorsprong zijn en dat food waste geminimaliseerd wordt door het menu precies af te stemmen op de behoefte van de gasten. 

Benieuwd naar wat DeFabrique nog meer doet op gebied van duurzaamheid? Hier lees je meer.