DeFabrique Holding bestaat al 23 jaar, maar soms lijkt het wel de dag van gisteren…

Take notes: dít is pas een verjaardagscadeau!

Een bloemetje, flesje wijn of een kaart die maar blijft zingen, ook al weet je zeker dat je hem dicht hebt geklapt? Weg ermee! Jan van Eck kreeg op zijn 50e verjaardag pas écht een ongelofelijk verjaardagscadeau: een oude lijnolie- en mengvoederfabriek. Op 15 oktober 1996 werd Jan officieel eigenaar van een icoon in Maarssen. 

Een icoon waar Jan en Krijnie vanaf jongs af aan al mee in verbintenis stonden. Niet alleen bood de oude fabriek werkgelegenheid voor families en buren, zij stonden er vroeger na schooltijd samen met de buurtkinderen kokosnoten te rapen die van de schepen vielen. De fabriek drukte sinds jaar en dag een stempel op de omgeving. Dat Jan na een kort bezoek aan de fabriek op slag verliefd werd op het gebouw, is dus niet gek. 

In ere houden, verhalen blijven vertellen en nieuwe herinneringen maken

En deze liefde wilden Jan en Krijnie delen. Door het pand liefdevol te restaureren en oude materialen te hergebruiken, kunnen we tot op de dag van vandaag een stukje historie bewaren en met anderen delen. 

Dit avontuur begon in 2000, toen de Kartfabrique de deuren opende. In 2001 volgde in hetzelfde pand de opening van DeFabrique Evenementenlocatie. En de liefde voor het herbestemmen van locaties en materialen heeft zich uitgebreid door heel het land én over de grens. Met in totaal acht verschillende bedrijven werken we elke dag aan het maken van nieuwe herinneringen in locaties bomvol geschiedenis.

Uiteraard zijn onze unieke locaties daar een onderdeel van, maar alle collega’s binnen deze locaties maken het échte verschil. Trots en dankbaarheid, dat voelt Jan al 23 jaar. Maar misschien elk jaar toch een beetje meer.