Hooggeëerd publiek bij Parque West en enorme plannen voor een oude manege

Parque West opende eindelijk de klimtoren voor het grote publiek. Iedereen die bij de opening aanwezig was stond daar met een glimlach van oor tot oor, zo ook Allart van Eck. Hij kijkt met volle enthousiasme terug op de periode die heeft geleid tot waar hij nu staat: op de grond van een oude manege. Hij vertelt jullie graag meer over hoe Parque West van de grond is gekomen.

VIP-bezoek bij Parque West

Twee weken geleden was het zover: Parque West opende de klimtoren! Op vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei verwelkomden het Parque en alle enthousiaste collega’s hun allereerste bezoekers. En wat voor bezoekers! Hooggeëerd publiek, zouden wij wel durven zeggen. Want collega’s vanuit alle bedrijven binnen DeFabrique Holding kwamen langs om een kijkje te nemen in de toren. Of ze nou vertrouwd laag bij de grond bleven of met het meest dappere gezicht 22 meter hoog stonden: iedereen stond met een lach van oor tot oor. Want wat was het gaaf om deze plek als allereerste te mogen bezoeken! Gelukkig hebben we de foto’s nog, deze bekijk je hier.

Na jaren dromen was het zover

En nadat de echte VIP’s (jullie natuurlijk!) langs waren geweest, stonden ook de eerste reguliere bezoekers op de stoep. Op zaterdag 27 mei om precies 12:00 uur was het moment daar: de eerste fanatieke klimmers mochten de toren in. En op 1 juni volgde de persopening van Parque West en was de klimtoren echt officieel geopend. Een uniek moment voor iedereen, maar zeker voor Allart van Eck. 

Want wat de meeste van jullie misschien niet weten, is dat voor Allart het dromen over Parque West al begon in 2018. Toen hij Funda aan het doorkijken was (een van de grote hobby’s van Allart) stuitte hij op een prachtige, elf jaar oude manege. De manege had enorme loodsen en als klap op de vuurpijl: een buurman met een mooie klimwand en horecavergunning. Het ontwikkel- en ondernemershart van Allart sloeg meteen over en zijn ideeën voor deze prachtige locatie sloegen op hol. En wat doe je dan in een familiebedrijf? Juist, je deelt het enthousiasme met je familie. 

Herbestemmen zit in het bloed

Natuurlijk sloeg de vonk meteen over. De dag daarna stond Allart direct met zijn vader op de stoep en raakten ze in gesprek met de toenmalige eigenaren. In dit gesprek toonden Allart en Jan hun liefde voor het herbestemmen van locaties, hun enthousiasme over deze prachtige plek én hun ambitieuze toekomstplannen. Niemand kan hier zo gepassioneerd over vertellen als Jan en Allart, dat weten wij allemaal. En dat voelden de toenmalige eigenaren ook: de manege zou in goede handen komen.

En de toekomstplannen waren maar wat ambitieus!

Er zijn enorm veel ideeën langskomen, zo spreekt Allart: "We dachten aan Electrocross, paintball, airsoft, een bowlingbaan, padelbanen en nog veel meer.” Toen uiteindelijk de keuze was gemaakt voor een klimpark, volgden anderhalf jaar vol met leerzame en leuke uitdagingen. Allart spreekt: “Dan gaat ons ondernemershart pas echt kloppen. Onze plannen waren al uitgegroeid tot zo een beetje het maximale wat Funcha! (het bedrijf achter de bouw van de klimtoren) in één keer neer kon neerzetten... Dan ben je trots en die glimlach gaat niet meer weg hoor!” De Zuilense Ring is definitief veranderd met Parque West. Nu staat er een prachtige locatie waar jong en oud plezier en avontuur kunnen beleven.

En dromen, dat blijft Allart altijd doen

Terwijl Allart met trots kijkt naar wat er de afgelopen vijf jaar gebeurd is bij zijn oude manege, staat hij niet stil. Parque West blijft in ontwikkeling, waarbij we starten met de eerstvolgende fase: het restaurant. Daarna heeft Allart nog veel meer ideeën voor zijn grote trots, maar dat houdt hij nog even geheim. Eén ding wil hij al wel vertellen: "Zonder alle collega’s zouden we hier nooit hebben gestaan. Jullie zijn dag in, dag uit, de mensen die het verschil maken. Zonder jullie zijn we enkel (hele toffe) lege gebouwen en locaties. Daarom zullen jullie als allereerste horen wat mijn nieuwe plannen zijn. Voor nu kan ik maar één ding zeggen: BEDANKT!!!”