Wat hebben Derek Ogilvie, twee enorme honden, een eenogige kat en een snoepwinkel met elkaar te maken?

Het klinkt als het begin van een ontzettend slechte mop, maar dat is het zeker niet. Het is namelijk het verhaal van de nieuwe Business Unit Manager van DeFabrique Evenementenlocatie: Eric Wind. In een levendig gesprek vertelt Eric ons alles over zijn ruime ervaring met evenementen en hospitality, zijn huisdieren en jawel: hoe DeFabrique Evenementenlocatie een ware snoepwinkel is.

Een echt evenementen hart

Van origine komt Eric uit Zandvoort, maar ondertussen woont hij al elf jaar in Loosdrecht. Eric is een echte hospitality- en evenementenliefhebber en dit uit zich zeker in zijn vorige uitdagingen. Zo heeft hij 12 jaar bij RTL Nederland gewerkt in verschillende posities, onder andere vijf jaar op de afdeling live entertainment. Daar was hij dagelijks bezig met grote evenementen als De Soldaat van Oranje, theater bezoeken van Derek Ogilvie en de Club van Sinterklaas. 

Vervolgens is hij bij een concertpromotor aan de slag gegaan, waarbij hij betrokken was bij het organiseren van concerten vanaf begin af aan. Zo kreeg hij het hele proces mee, vanaf het zoeken naar een geschikte locatie, naar de ticketverkoop tot het optuigen van het evenement. 

De afgelopen vier jaar heeft Eric VUE Hilversum gerund, het paradepaardje van VUE Cinemas. Hier heeft hij meegewerkt aan grote premières en evenementen. 

Niet de baas in huis

Maar thuis in Loosdrecht is Eric zeker niet de baas. Die rol is namelijk vervuld door zijn twee enorme honden (een kruising tussen een Berner-Sennen en een St. Bernard en een grote Zwitserse Sennenhond) en zijn eenogige kat. Het drietal ligt veelvuldig samen te genieten van het uitzicht op de vensterbank.

Pssht: we hebben het gecheckt. De honden hebben niks te maken met het feit dat zijn kat maar één oog heeft 😉.

Een enorme snoepwinkel

Nadat hij getipt was over de vacature voor Business Unit Manager bij DeFabrique Evenementenlocatie, wist Eric dat hij klaar was voor de uitdaging. Hij was wel eens bij DeFabrique Evenementenlocatie geweest, maar toen hij hier recentelijk weer doorheen liep daalde het hem weer: wat een ontzettend bijzondere locatie is het. 

Eric sprak: “De mensen die hier komen voor een evenement zitten dikwijls dag in, dag uit onder een systeemplafond in een betonnen gebouw. Hoe bijzonder is het dan om hier rond te lopen? Het is een echte snoepwinkel. Dat moet je nooit vergeten, echt niet.”

Waar Eric het meest naar uitkijkt? Het team leren kennen en alle kennis over de mooie locatie tot zich te nemen. Eric vindt het belangrijk (en vooral heel leuk) om met elkaar plezier te maken en samen mooie doelen te bereiken. Dat lijkt ons een uitstekend streven!